torstai 25. toukokuuta 2017

Terapiat

Eilen pääsin ensimmäistä kertaa seuraamaan terapiaa, jota vanhuksille järjestetään päivittäin. Ajattelinkin, että kyseesaä tuskin mikään pelkkä jutustelu terapia on. Tarkoitus on aktivoida vanhuksia. Terapia tapahtuu noin tunnin kerrallaan ja asukkaat jaetaan kahteen- kolmeen ryhmään. Esimerkiksi eilen terapeutti luki lehdestä uutisia ja jutteli niistä asukkaiden kanssa. Kerrattiin myös, että mikä päivä nyt oikeastaan edes on meneillään. Poimittiin purkista kirjaimia ja keksittiin sillä kirjaimella alkavia sanoja. Heitettiin suurta pehmonoppaa ja laskettiin silmälukuja yhteen. Sitten oli kuvia ja terapeutti pyysi kertomaan jonkin asian kuvasta. Viimeisenä kopiteltiin palloa.
Tänään iltapäivällä lähdin töistä myöhemmin, koska asukkailla on torstaisin koiraterapiaa. Paikalle tuli mies kahden pienen koiran kanssa. Mies selitti että tarkoitus on aktivoida vanhuksia ja se onnistuu helpommin jos koira on mukana. Asukkaat juttelevat eri tavalla ja esimerkiksi harjaavat koiran turkkia. Jos haluaa niin saa koiran syliin. Asukkaiden ilmeet olivat kyllä positiivisia. Näin koiraterapiaa kerroksessa jossa olen ja sitten myös mielenterveyspotilaiden osastolla.
Iltapäivällä terapeutti piti myös askartelu hetkeä. Hän ei ymmärtänyt kun kysyin, että miten usein terapiaa on, mutta käsitin että useampana iltapäivänä kuitenkin.
Työpaikalla ei kovin paljon pysty kuvaamaan, mutta muutama kuva terapia huoneesta ja ihanasta parvekkeesta, joka löytyy joka kerroksesta.

Mukaan mahdutin myös työmatkalta kuvan uuden sairaalan rakennuspuuhista. Työkaveri kehui, että siihen tulee myös palliatiivisen hoidon osasto.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti