lauantai 20. toukokuuta 2017

Olen ollut nyt muutaman päivän töissä. Tällä hetkellä on hieman epäselvää kuka minua ohjaa, koska vaihdoin osastoa. Ajattelivat, että olisi helpompaa jos olen dementia osastolla, koska siellä kielitadottomuus ei ole niin iso ongelma vanhusten kanssa. Myös useampi työntekijä puhuu englantia tuolla osastolla.
Hygienia eroista. Ensimmäisenä päivänä ihmettelin, kun ohjaaja ei tuntunut vaihtavan hanskoja kovin usein, mutta   seuraavana päivänä minua ohjasi eri henkilö ja hän käski vaihtamaan hanskat joka välissä. Tosin välissä ei desifioitu käsiä, vaan täällä käytetään tuplahanskoitusta. Eli laitetaan kahdet hanskat päällekkäin ja vaihdetaan vain päällimmäiset. Muutenkin ihmiset tuntuvat suosivan käsien pesua desifioinnin siaan. Käsidesi on tujua tavaraa, noin 70-78%.
Koruja käyttävät paljon niin hoitajat kuin asukkaat  ja asukkaat suihkuttelevat hajusteita reippaasti.

Normaalisti työntekijät tekevät 7 tunnin päiviä ja vuoroja on kolme, koska joku on aina paikalla. Minulle sanottiin, että opiskelijat tekevät yleensä 6 tuntia. Olen mennyt kahdeksaksi ja ollut siis kahteen. Välillä olen ollut 7 tuntia, mutta siinä ei oikeastaan ole mitään mieltä, koska siesta alkaa kahden aikaan. Silloin kaikki asukkaat ottavat nokoset olotilan nojatuoleilla. Päiväni loppuu lounaaseen, jonka työntekijät syövät noin 13.30-15 välillä. Espanjassahan ruoka-ajat ovat erilaiset kuin meillä Suomessa. Aamupala syödään vähän töiden alkamisen mukaan tai sitten jotain pientä työpaikalla. Lounas on ennen siestaa juurikin noin 13.30-14.30 välillä. Sitten syödään jotain pientä välillä ja illallinen on 21 aikoihin.

Osaston tilat käsittävät asukkaiden huoneet (2 samassa huoneessa), ruokailutilan, oleilutilan, terapia huoneen (joku päivä yritän mennä katsomaan mitä siellä tehdään)  ja parvekkeen. Parveke on hyvä, koska rakennus on niin keskustassa, että sen ympärillä ei ole esteettömiä ulkoilumahdollisuuksia juurikaan.
Yksi päivä asukkaat kävivät laulamassa vanhoja lauluja pienessä salissa, jossa ilmeisesti pidetään välillä hartauksia, koska siellä oli alttarin tapainen ja Jeesus ja Maria patsaita. Työntekijöitä kiinnosti ollaanko Suomessakin katolilaisia.

Samassa paikassa on ollut töissä mies ja nainen Tanskasta. Hekin ovat Erasmus ohjelman kautta 5 viikkoa, mutta lähtevät tällä viikolla pois. Nainen on alunperin Espanjasta, joten hänestä on ollut apua alkuun pääsemisessä.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti